Posted on

Ha igazán divatos patchwork takarót szeretnél idén, nézd meg ezeket a színösszeállításokat!

A nagyobb hírportálok már foglalkoztak a témával, ezért talán sokan hallhattátok, hogy az év színe 2019-ben az élő korall. Íme ez az a szín:

Az év színét 2000 óta az amerikai Pantone Colour Institute választja ki, miután hosszan tanulmányozták a divat, a képzőművészet és a design trendjeit. 2019-ben ez a Pantone 16-1546 kódjelű színe, amelyről így nyilatkoztak: élénk narancs egy kis arannyal. Ez a szín élénk, mégis lágy; meleg, kellemesen körülölel; és erőt ad a folyamatosan változó világban. Ma, amikor mindent behálóz a technika és a közösségi média, szükségünk van erre a melegségre és energiára.

Bővebben itt olvashattok róla: https://www.pantone.com/color-of-the-year-2019

Egyébként a Pantone 2012-ben is élénk narancsos színt választott, akkor a szeszélyes vöröses narancsra esett a választásuk.

És hogy ez az idei különleges árnyalat, hogy mutat más színekkel? Az Intézet munkatársai 5 színpalettát készítettek, melyek tartalmazzák a korallvöröst. Kíváncsi voltam, hogy néznének ki textilből…

Hát nagyjából így:

Fókusz
Csillogó naplemente
Szimpátia
Trippy
Tenger alatti világ

Én nagyon élveztem a játékot a színekkel! És magam is meglepődtem, hogy a korall milyen jól kompinálható más színekkel! Nektek melyik tetszik?