Posted on

Medve és meggymag?

Meggymaggal töltött párnákat régóta alkalmaznak a népi gyógyításban reumatikus problémák, hasi fájdalmak, és megfázásos betegségek kezelésére. Hideg és meleg borogatásként egyaránt használhatók!

A meggy és a cseresznye magja jól tárolja a hőt és fokozatosan engedi ki magából. Használata egyszerű. Képes tartósan enyhíteni a fájdalom és lüktetés érzését és remekül alkalmazkodik a testformájához.

Felmelegítve (sütőben vagy mikróban) alkalmazható például hasfájós babák fájdalmának csökkentésére; fülfájás, homlok- és arcüreggyulladás esetén; nyak, hát illetve derék fájdalmak kezelésére; de melegítheted vele a lábad, vagy csillapíthatod vele a menstruációs görcseidet is.

A jegelés alternatívájaként bevethető ficamok, rándulások, zúzódások esetén.  De hideg borogatásként enyhítheti a fejfájást is.

Egy meggymaggal töltött párnácska tehát kiváló segédeszköz lehet bármely háztartásban, életkortól függetlenül, természetesen megfelelő orvosi kezelés mellett!

A Mackó Pajtás pedig azon kívül, hogy egy puha és ölelni való maci figura, anyagának köszönhetően egyenletesen oszlatja el a hőt, melyet a magok ontanak magukból, kellemesebbé téve a gyerekeknek és a felnőtteknek a gyógypárnás terápiát.

A huzat és a töltet tisztítható kézzel vagy mosógépben, kímélő programmal. Ha a meggymag töltetet fertőtleníteni szeretnéd ki is főzheted. Fontos, hogy tisztítás után alaposan szárítsd ki, ez akár 2-3 napot is igénybe vehet!

Meggymag párnát több helyen is vásárolhatsz, de ha szeretsz kreatívkodni, akár magad is elkészítheted!